Diner

WITTEVROUWEN (KEUZE) MENU
keuze uit vis, vlees of vegetarisch
VOORGERECHT
gerookte zwaardvis met zalmkoekje & krabsalade
bleekselderij – wortel- zeesla – avocadecrème – radijs – tuinkers- limoen-yoghurtdressing
of
dun gesneden kalfstong & crème van Munster
geglaceerde knolselderij & rookolie – sla – kletzenbrood – gevulde dadel – Madeirastroop
of
Champignons Dordogne & spicy paprika relish
tapenade van geroosterde paprika & gerookte tofu – sushirijst – lotuswortel – knoflook – Tierenteynmosterd
HOOFDGERECHT
zeeduivelstaart & venusschelpjes
riso venere – preitaart – koolrabi – edamame – Hollandaise met zeewier en  saffraan
of
Veluwse eendenborst met sinaasappel & kardemom
5 spices – rode spitskool & krenten – pastinaakpuree
of
gele curry met pompoen & gnudi
balletjes van spinazie, ricotta & parmezaan – truffelrisotto – gegrilde little gem – shiso – Gruyère
NAGERECHT
lemon cheesecake & karnemelk-roomijs
Italiaans schuim – frambozenchutney – chocolade
of
3 kazen
notenbrood – Utrechtse ‘no waste’ chutney van Twisted Jams
3 gangenmenu
los voorgerecht
los hoofdgerecht
los nagerecht
 49,75
16,75
28,00
9,50
APPETIZERS
gerookte amandelen 4,50

olijven 4,00

Dutch Weed bitterballen met aardappelslaatje & savoramayonaise vegan
de lekkerste plantbased bitterbal met Oosterschelde zeewier & paddenstoel – Zeeuwse aardappel 8,75

plankje Sockeye zalm uit eigen rokerij  50 gram 7,50
plankje dry aged beef 12 weken gerijpt 50 gram 7,00
charcuterie
Gaasterland ham – paté de campagne – eendenrillette – cornichon – Twisted Jam chutney
9,75 p.p.
Zeeuwse oesters & frambozenazijn met sjalot   per stuk 4,00
sardines & Zweeds brood 9,50
gerookte mosseltjes Frank’s smokehouse 7,50
slakken & kruidenboter, half dozijn biologische wijngaardslakken met knoflook, bieslook & peterselieboter                         12,50
harira met tempeh & bosui  vegan 8,75
krachtige kreeftenbisque & Hollandse kokkeltjes
9,75
aspergesoep & nootmuskaat                         7,50
KLASSIEKERS
Limburgse asperges met gepocheerd ei, krieltjes & Hollandaise naar keuze met Sockeye zalm, lamsham of zeeaster 27,50 / 22,50
steak tartare & gepocheerd scharreleitje
klassiek (rauw) geserveerd rundvlees van de Belgische Blonde d’Aquitaine
Klein/Groot
13,25
22,00
bouillabaisse & toast, rouille en Gruyère
schelpdieren – verse vis van wisselende bijvangst – tomaat – saffraan – Pastis
28,50
plantaardige biefstuk & jus de vegetable vegan paddenstoel – schorseneer – Roseval – rozemarijn 27,50
tournedos Bordelaise
mergpijpje gevuld met draadjesvlees & mie de pain – andijvie – uienquiche – pastinaak – rucola-aardappelpuree
32,50
hele zeetong à la Meunière
getourneerde aardappel – bospeen – peulen – koolrabi – amandel – peterselie – citroenboterjus duurzame kweek 500/600 gram
42,50
BIJGERECHTEN
luie wijven frieten & mayonaise 5,75
salade van rucola, Romaanse sla, appel, venkel , sinaasappel, pitten, tabouleh, rode ui & honing-yoghurtdressing
6,00
brood met zeewierboter
5,00
 
DESSERT
lemon cheesecake & karnemelk-roomijs
Italiaans schuim – frambozen chutney
9,50
cappuccino-mascarpone, roomijs van Nederlandse vanille & Espresso Martini
lange vingers – pure chocolade – amandel crunch
9,50
huisgemaakte stroopwafel & mousse en sorbet van Champagne gezouten karamel – vanille hangop
9,50
Sgroppino of Espresso Martini
9,75 /11,00
Kaas! Keuze uit selectie bijzondere kazen, per stuk of compleet. Met notenbrood & Twisted jams  v.a 4,00