Diner
WITTEVROUWEN (KEUZE) MENU keuze uit vis, vlees of vegetarisch |
|
VOORGERECHT | |
Noordzee krab & tartaar van gerookte Sockeye zalm zeesla – sushirijst – gekleurde biet – gemarineerde rettich – dille – dressing met grove mosterd & honing of Vitender kalfsstaartstuk van de BBQ & meloen gelakt met honing en tijm – salade van sellerie – radijs – ingelegde walnoot – Pedro Ximenez stroop of asperge dumplings & knolselderij-hummus crème truffel – hangop van geitenyoghurt – gegrilde King Boleet – crispy kikkererwt – geitenkaas – prei-olie vegetarisch |
|
HOOFDGERECHT | |
doradefilet & mosselen in ’t groen sugar snaps – tuinerwten – mais – oerwortel – katsuobushi – riso venere – saus van witte wijn & kervel of tournedos met mini Sheperd’s pie, witlof & chorizo rundvlees – puree van pastinaak & aardappel – cognacsaus of pakora met parelgort, sticky tempeh & tahinsaus vegetarisch groenten beignets van bloemkool, aubergine en oesterzwam – granaatappel – kokos – verse munt |
|
NAGERECHT | |
kaneelrol met appel crumble, gezouten karamel & ijs van Hollandse vanille frambozen marmelade – gekonfijte sinaasappel in pure chocola of 3 kazen roggekrenten – Utrechtse ‘no waste’ chutney van Twisted Jams |
|
3 gangenmenu los voorgerecht los hoofdgerecht los nagerecht |
52,50 18,25 28,75 10,00 |
APPETIZERS | |
Cas & Kas bitterballen met aardappelslaatje & savoramayonaise plantbased de lekkerste plantbased bitterbal uit Rotterdam – Zeeuwse aardappel |
8,75 |
visplank royale huisgerookte Sockeye zalm – makreelrillette – gerookte mosseltjes – Kingfish tataki – zeewierkaviaar – crunchy sushi – crostini – mieriksworteldip |
27,50 |
charcuterie dry aged beef NL – Cecina de Leon – eendenrillette – Naegelholt ham – bloedworst & appel – cornichon – mayonaise met grove mosterd & honing – crostini |
27,50 |
Zeeuwse oesters & frambozenazijn met sjalot 6 of 12 stuks | 22,75/ 39,50 |
slakken & kruidenboter, half dozijn biologische wijngaardslakken met knoflook, bieslook & peterselieboter | 13,50 |
foie de morue & toast kabeljauwlever – lijnvangst – conserven – peper – citroen |
9,75 |
Royal Belgian Caviar blini – zure room – 10 gram duurzame kweek kaviaar uit België | 35,00 |
KLASSIEKERS | |
uiensoep met toast & boerenkaas vegetarisch | 10,00 |
gestoofde varkenswang, krokante buikspek & Tomasu okonomiyaki – edamame – harinori zeewier – jalapeño salsa – komkommer – wasabi crum – saus van Rotterdamse soja |
22,50 |
steak tartare & gepocheerd scharreleitje klassiek (rauw) geserveerd rundvlees van de Belgische Blonde d’Aquitaine Klein/Groot |
13,50 24,50 |
bouillabaisse & toast, rouille en Gruyère schelpdieren – verse vis van wisselende bijvangst – tomaat – saffraan – Pastis |
29,50 |
plantaardige biefstuk & jus de vegetable plantbased schorseneren – bospeen – snijbonen – Roseval aardappel wedges | 29,50 |
eendenborst met rillette van de bout & abrikoos 5 spices – asperge & lavas – prei quiche – saus van Willem’s Wermoed Royal Orange |
27,50 |
hele zeetong à la Meunière 500/600 gram – venkel – bospeen – citroenjus – peterselie – amandel |
45,00 |
BIJGERECHTEN | |
luie wijven frieten & mayonaise | 6,75 |
salade van rucola, Romaanse sla, appel, venkel , sinaasappel, pitten, tabouleh, rode ui & honing-yoghurtdressing |
7,00 |
brood met zeewierboter |
5,50 |
DESSERT | |
tartelette met mousse van G & T en karnemelk-ijs gebrand eiwit – hangop – Twisted Jams bramenconfituur |
10,00 |
kaneelrol met appel & ijs van Hollandse vanille appel crumble – Crème Suisse – gezouten karamel |
10,00 |
chocolade macaron met bavarois van pistache & kataifi custard – pure chocolade ijs | 10,00 |
Sgroppino of Espresso Martini |
9,75 /11,50 |
Kaas! Keuze uit selectie bijzondere kazen, per stuk of compleet. Met notenbrood & Twisted jams | v.a 4,25 |