Diner

WITTEVROUWEN (KEUZE) MENU
keuze uit vis, vlees of vegetarisch
VOORGERECHT
gemarineerde makreelfilet met Sockeye zalm & bladspinazie
asperge – biet – avocado – granaatappel – limoen-wasabidressing
of
gerookte burrata, ingelegde watermeloen & enoki 
tabouleh – soja – sesam – gember – rettich – suikersla – edamame
of
dry aged beef met rucola & balasamico parels
knolselderij – tomaat – tuinboon – Parmezaan kletskop
HOOFDGERECHT
gestreepte zeebaarsfilet & venusschelpen
oerpeen – snijbiet – pompoen – Hasselback & knoflookboter – vermouthsaus
of
gerookte rode biet Wellington & koningsboleet
arboriorijst – truffel – artisjok in bierbeslag – Béarnaise
of
hertenrugfilet & wilde bosbes-peperkoeksaus
paddenstoelen – pastinaak – stoofpeer – pruim – kastanje & aardappelpuree
NAGERECHT
lemon curd-yoghurt taartje & gewekte bramen
hazelnootcrumble – crème Anglaise – sorbet van Utregse bessenjevener
of
3 kazen
toast – Utrechtse ‘no waste’ chutney van Twisted Jams
3 gangenmenu
los voorgerecht
los hoofdgerecht
los nagerecht
 45,00
15,50
26,50
9,25
APPETIZERS
Cas & Kas bitterballen met aardappelslaatje & truffelmayonaise all vegan
dé plantbase bitterbal uit Rotterdam – Zeeuwse aardappel
8,75
visplank Royale
mini crab roll – rillette van zalmforel (kweek NL) – Noordzee viskoekje – huisgerookte wilde Sockeye zalm – gerookte mosseltjes – citroenmayonaise – gele uienmarmelade – crostini
20,75
charcuterie lokaal
huisgemaakte wildpaté met abrikoos – Olijcke Gerard worst met Grand Prestige – eendenrillette – hertenpastrami – Utrechtse oesterzwamkroket – rode kweeperenchutney – preiselberen – crostini
19,75
Zeeuwse oesters & frambozenazijn met sjalot 6 of 12 stuks 19,00
36,50
Slow Escargots, half dozijn segrijnslakken uit de Bommelerwaard met knoflook, bieslook & peterselieboter                    11,00
pompoen-rode linzensoep met gefrituurde prei & zwarte knoflook vegetarisch 8,50
krachtige wildsoep uit eigen keuken met reebok-ravioli & gepofte knolselderij
9,25
Libanees brood & kastanje-noten hummus all vegan 6,75
KLASSIEKERS
terrine van hazenrug, konijn & abrikoos  Wittevrouwenham – pastinaakcrème – sinaasappeljus
14,75
plantaardige biefstuk & jus de vegetable all vegan

Utrechtse oesterzwammen – tuinbonen – chinese kool & kokos – Roseval aardappel

26,50
steak tartare & gepocheerd scharreleitje
klassiek (rauw) geserveerd rundvlees van de Belgische Blonde d’Aquitaine
Klein/Groot
11,75
19,75
bouillabaisse & toast, rouille en Gruyère
schelpdieren – verse vis van wisselende bijvangst – tomaat – saffraan – Pastis
27,50
hele zeetong gebakken in roomboter duurzame kweek – aardpeer – bospeen – Opperdoezer Ronde – peterselie – citroen 39,50
wilde eend, gekonfijt eendenboutje & bramenjus
wilde sinaasappel – eendenbalkenbrij – zuurkoolstoemp
28,00
BIJGERECHTEN
luie wijven frieten & mayonaise 5,50
frisse salade met ingelegde rettich, komkommer, tomaat, bietjes & kruidenolie
4,50
brood met biologische olijfolie & Fleur de Sel 4,50
 
DESSERT
gepocheerde Doyenné de Comice & amandel-kastanjemousse
gesmolten chocolade – perensorbet
9,25
lemon curd-yoghurt taartje & gewekte bramen
hazelnootcrumble – Crème Anglaise – sorbet van Utregse bessenjenever
9,25
Sticky Toffee met karamel, gemarineerde ananas & boerenjongensijs
9,25
Sgroppino of Espresso Martini
8,75 /9,75
Kaas! wisselende kaart met bijzondere kazen, geserveerd met toast & Twisted jams  v.a 3,25