Diner

WITTEVROUWEN (KEUZE) MENU
keuze uit vis, vlees of vegetarisch
VOORGERECHT
runderbavette & Tête de Moine
Vlees van Clara – beukenzwam – pickles – espresso & sojadressing
of
licht gegaarde Zeeuwse Kingfish & rivierkreeft
salade van rivierkreeft, noedels & venkel – gegrilde suikersla – gele tomatenbouillon
of
gerookte buffelmozzarella  & bloemkoolbeignet
Bull’s blad – pastinaakcrème – hazelnoot – sinaasappel – sesam
HOOFDGERECHT
hertenrugfilet en hertenstoof & hete bliksem
snijbietquiche met salie & buffelkaas – roodlof – peperkoeksaus
of
snoekbaarsfilet & gegratineerde mantelschelpen
Hollandaisesaus – inktvisrisotto – knoflook – biet – bospeen – savooiekool – saus van Willem’s Wermoed
of
sticky tempeh & pompoencurry
courgette – zeewier – paksoi – aubergine & miso – riz pilaf – shiso
NAGERECHT
arretjescake & honing-yoghurt ijs 
chocola – vanille hangop – aardbeienmousse
of
3 kazen
toast – Utrechtse ‘no waste’ chutney van Twisted Jams
3 gangenmenu
los voorgerecht
los hoofdgerecht
los nagerecht
 39,75
14,50
22,75
9,00
APPETIZERS
zeewierbitterballen met aardappelslaatje  & zilte mosterd
Zeeuwse zeesla – shii take – oesterzwam – (vegan) mayonaise – bieslook
7,50
visplank 
makreelrillette – huisgerookte wilde Sockeye zalm – heilbot – garnalenkroket – slaatje van rivierkreeft (NL), witlof, sinaasappel & venkelzaad – citroenmayonaise – crostini
17,50
charcuterie lokaal
Dry Aged beef – Brandt & Levie worst – hertenpaté – kweepeerchutney – terrine van varkenspoot – relish van Amsterdamse ui – cornichons – crostini
16,50
Zeeuwse oesters & frambozenazijn met sjalot 6 of 12 stuks 18,50
35,00
Slow Escargots, half dozijn segrijnslakken uit de Bommelerwaard met knoflook, bieslook & peterselieboter                      9,75
libanees brood met paprika-tomatencrème, kappertjes, geraspte Halloumi & pompoenpitolie  6,75
kinderkaart: huisgemaakte tomatensoep & balletjes 5,00
aardappel-truffelsoep & eekhoorntjesbrood                      7,50
KLASSIEKERS
terrine van bio (niet gemeste) eendenlever met Fleur de Sel, gebakken appel, wentelteefje & stroop van Pommeau voor de liefhebber met een mooi glas Pineau de Charentes van 5, 10 of 25 (!) jaar  15,00
kinderkaart: Fish & Chips (met groentenpuree) of Pasta Bolognese of Van Dobben kroketten friet & sla 12,50/12,50/9,75
steak tartare & gepocheerd scharreleitje
klassiek (rauw) geserveerd rundvlees van de Belgische Blonde d’Aquitaine
Klein/Groot
9,75
18,75
bouillabaisse & toast, rouille en Gruyère
schelpdieren – verse vis van wisselende bijvangst – tomaat – saffraan – Pastis
27,50
Hollandse hele Zeetong met beukenzwam & notenboter
sugarsnaps – wortel – aardappel – peterselie
34,50
Vitender kalfsentrecote & zwezerik
Charlotte aardappel – tijm – prei & schorsenerenquiche – champignons  – morille saus  
25,00
BIJGERECHTEN
luie wijven frieten & mayonaise 4,50
salade van rucola, veldsla, tomaat, bosui walnoot & Hollandse buffelkaas & honing-mosterddressing  4,25
brood & gezouten boter 3,50
DESSERT
gepocheerde peer & pecannotentaart
speculaasijs – espressoroom – notensabayon
9,00
arretjescake & honing-yoghurtijs
chocola – vanille hangop – no waste aardbeienmousse
9,00
Sticky Toffee & gemarineerde ananas
kardemom ijs – warme karamelsaus
9,00
Sgroppino of Espresso Martini
8,50 /9,75
Kaas! wisselende kaart met bijzondere kazen, geserveerd met toast & Twisted jams  v.a 3,25