Diner
WITTEVROUWEN (KEUZE) MENU keuze uit vis, vlees of vegetarisch |
|
VOORGERECHT | |
tataki van Yellowtail Kingfish (NL) & Sockeye zalm tartaar sushirijst – blini & room – steurparels – Bull’s Blood – zeewier – wasabi-citroendressing of bombe van dry aged beef & kwartelei knolselderij – bleekselderij – appel – zoetzure pickles – overjarige boerenkaas van De Wit – sesamdressing – cress of Kumato tomatensalade, jonge spinazie & meikaas asperge – granaatappelpit – brioche – basilicumijs – pestodressing |
|
HOOFDGERECHT | |
zeeduivelstaart met mierikswortel & verjus Pommes Dauphines – prei-courgette quiche – peen – peulen of lamsfilet, lamsragout & lam’s rendang zeeaster – koolrabi – artisjok – lotuswortel – dadelcouscous -tijm of okonomiyaki met King Boleet & jackfruit curry boksoi – riz pilaf – masala – soja – gember |
|
NAGERECHT | |
lemoncurd bar & aardbeien amandel tuille – limoncello sorbet of 3 kazen notenbrood – Utrechtse ‘no waste’ chutney van Twisted Jams |
|
3 gangenmenu los voorgerecht los hoofdgerecht los nagerecht |
47,00 16,50 27,50 9,50 |
APPETIZERS | |
bitterballen met aardappelslaatje & truffelmayonaise vegan de beste plantbase bitterbal van Cas & Kas uit Rotterdam – Zeeuwse aardappel |
8,75 |
visplank Royale gerookte mosselen – makreelfilet – Noordzee viskrokantjes & remoulade – huisgerookte wilde Sockeye zalm – rolmops – citroen – crostini |
22,75 |
charcuterie dry aged beef – ossenworst – gevogelte rillette – fuet – lamsham- venkelsalami – cornichon – brood & reuzel |
22,75 |
Zeeuwse oesters & frambozenazijn met sjalot 6 of 12 stuks | 19,75 37,50 |
Slow Escargots, half dozijn segrijnslakken uit de Bommelerwaard met knoflook, bieslook & peterselieboter | 12,50 |
waterkerssoep & pittige empanadillas vegan | 8,50 |
KLASSIEKERS | |
plantaardige biefstuk & jus de vegetable vegan Utrechtse oesterzwammen – bietjes – bimi – röstitaart |
27,50 |
steak tartare & gepocheerd scharreleitje klassiek (rauw) geserveerd rundvlees van de Belgische Blonde d’Aquitaine Klein/Groot |
12,50 19,75 |
bouillabaisse & toast, rouille en Gruyère schelpdieren – verse vis van wisselende bijvangst – tomaat – saffraan – Pastis |
28,50 |
Tournedos Richelieu verse morilles – champignons – gevulde tomaat – Pommes Fondantes – gegrilde asperge |
29,75 |
halve of hele kreeft Thermidor & frieten Canadese kreeft van ca 500/600 gram (halve 250/300) – Bechamel – Gruyère – knoflook – ui – bleekselderij – trostomaat – koolrabi – riz pilaf |
27,50 / 47, 50 |
BIJGERECHTEN | |
luie wijven frieten & mayonaise | 5,75 |
frisse salade met komkommer, watermeloen, feta, munt & kruidenolie |
5,50 |
brood met biologische olijfolie & Fleur de Sel | 5,00 |
DESSERT | |
kersenclafoutis & sabayonroomijs amarenesaus – amandel – kersenmousse |
9,50 |
lemoncurd bar & aardbeien tuille – limoncello sorbet |
9,50 |
pecan-walnoot brownie met ananas, karamel & pistacheijs |
9,50 |
Sgroppino of Espresso Martini |
9,75 /11,00 |
Kaas! Keuze uit selectie bijzondere kazen, per stuk of compleet. Met notenbrood & Twisted jams | v.a 4,00 |