Diner

WITTEVROUWEN (KEUZE) MENU
keuze uit vis, vlees of vegetarisch
VOORGERECHT
Noordzee krab & tartaar van gerookte Sockeye zalm
zeesla – sushirijst – gekleurde biet – gemarineerde rettich – dille – dressing met grove mosterd & honing
of
Vitender kalfsstaartstuk van de BBQ & meloen
gelakt met honing en tijm – salade van sellerie – radijs – ingelegde walnoot – Pedro Ximenez stroop
of
asperge dumplings & knolselderij-hummus crème
truffel – hangop van geitenyoghurt – gegrilde King Boleet – crispy kikkererwt – geitenkaas – prei-olie  vegetarisch
HOOFDGERECHT
doradefilet & mosselen in ’t groen
sugar snaps – tuinerwten – mais – oerwortel  – katsuobushi – riso venere – saus van witte wijn & kervel
of
tournedos met mini Sheperd’s pie, witlof & chorizo
rundvlees – puree van pastinaak & aardappel – cognacsaus
of
pakora met parelgort, sticky tempeh & tahinsaus vegetarisch
groenten beignets van bloemkool, aubergine en oesterzwam – granaatappel – kokos – verse munt
NAGERECHT
kaneelrol met appel crumble, gezouten karamel & ijs van Hollandse vanille
frambozen marmelade – gekonfijte sinaasappel in pure chocola
of
3 kazen
roggekrenten – Utrechtse ‘no waste’ chutney van Twisted Jams
3 gangenmenu
los voorgerecht
los hoofdgerecht
los nagerecht
 52,50
18,25
28,75
10,00
APPETIZERS
Cas & Kas bitterballen met aardappelslaatje & savoramayonaise plantbased
de lekkerste plantbased bitterbal uit Rotterdam – Zeeuwse aardappel
8,75
visplank royale huisgerookte Sockeye zalm – makreelrillette – gerookte mosseltjes – Kingfish tataki – zeewierkaviaar – crunchy sushi – crostini – mieriksworteldip
27,50
charcuterie
dry aged beef NL – Cecina de Leon – eendenrillette – Naegelholt ham – bloedworst & appel – cornichon – mayonaise met grove mosterd & honing – crostini
27,50
Zeeuwse oesters & frambozenazijn met sjalot   6 of 12 stuks 22,75/ 39,50
slakken & kruidenboter, half dozijn biologische wijngaardslakken met knoflook, bieslook & peterselieboter           13,50
foie de morue & toast kabeljauwlever – lijnvangst – conserven – peper – citroen
9,75
Royal Belgian  Caviar blini – zure room – 10 gram duurzame kweek kaviaar uit België 35,00
KLASSIEKERS
uiensoep met toast & boerenkaas vegetarisch 10,00
gestoofde varkenswang, krokante buikspek & Tomasu okonomiyaki – edamame – harinori zeewier – jalapeño salsa – komkommer – wasabi crum – saus van Rotterdamse soja
22,50
steak tartare & gepocheerd scharreleitje
klassiek (rauw) geserveerd rundvlees van de Belgische Blonde d’Aquitaine
Klein/Groot
13,50
24,50
bouillabaisse & toast, rouille en Gruyère
schelpdieren – verse vis van wisselende bijvangst – tomaat – saffraan – Pastis
29,50
plantaardige biefstuk & jus de vegetable plantbased  schorseneren – bospeen – snijbonen – Roseval aardappel wedges 29,50
eendenborst met rillette van de bout & abrikoos
5 spices – asperge & lavas – prei quiche  – saus van Willem’s Wermoed Royal Orange
27,50
hele zeetong à la Meunière
500/600 gram – venkel – bospeen – citroenjus – peterselie – amandel
45,00
BIJGERECHTEN
luie wijven frieten & mayonaise 6,75
salade van rucola, Romaanse sla, appel, venkel , sinaasappel, pitten, tabouleh, rode ui & honing-yoghurtdressing
7,00
brood met zeewierboter
5,50
 
DESSERT
tartelette met mousse van G & T en karnemelk-ijs
gebrand eiwit – hangop – Twisted Jams bramenconfituur
10,00
kaneelrol met appel & ijs van Hollandse vanille
appel crumble – Crème Suisse – gezouten karamel
10,00
chocolade macaron met bavarois van pistache & kataifi custard – pure chocolade ijs 10,00
Sgroppino of Espresso Martini
9,75 /11,50
Kaas! Keuze uit selectie bijzondere kazen, per stuk of compleet. Met notenbrood & Twisted jams  v.a 4,25