Diner
WITTEVROUWEN (KEUZE) MENU keuze uit vis, vlees of vegetarisch |
|
VOORGERECHT | |
gerookte zwaardvis met zalmkoekje & krabsalade bleekselderij – wortel- zeesla – avocadecrème – radijs – tuinkers- limoen-yoghurtdressing of dun gesneden kalfstong & crème van Munster geglaceerde knolselderij & rookolie – sla – kletzenbrood – gevulde dadel – Madeirastroop of Champignons Dordogne & spicy paprika relish tapenade van geroosterde paprika & gerookte tofu – sushirijst – lotuswortel – knoflook – Tierenteynmosterd |
|
HOOFDGERECHT | |
zeeduivelstaart & venusschelpjes riso venere – preitaart – koolrabi – edamame – Hollandaise met zeewier en saffraan of Veluwse eendenborst met sinaasappel & kardemom 5 spices – rode spitskool & krenten – pastinaakpuree of gele curry met pompoen & gnudi balletjes van spinazie, ricotta & parmezaan – truffelrisotto – gegrilde little gem – shiso – Gruyère |
|
NAGERECHT | |
lemon cheesecake & karnemelk-roomijs Italiaans schuim – frambozenchutney – chocolade of 3 kazen notenbrood – Utrechtse ‘no waste’ chutney van Twisted Jams |
|
3 gangenmenu los voorgerecht los hoofdgerecht los nagerecht |
49,75 16,75 28,00 9,50 |
APPETIZERS | |
gerookte amandelen 4,50
olijven 4,00 Dutch Weed bitterballen met aardappelslaatje & savoramayonaise vegan |
|
plankje Sockeye zalm uit eigen rokerij 50 gram 7,50 plankje dry aged beef 12 weken gerijpt 50 gram 7,00 |
|
charcuterie Gaasterland ham – paté de campagne – eendenrillette – cornichon – Twisted Jam chutney |
9,75 p.p. |
Zeeuwse oesters & frambozenazijn met sjalot per stuk 4,00 sardines & Zweeds brood 9,50 gerookte mosseltjes Frank’s smokehouse 7,50 |
|
slakken & kruidenboter, half dozijn biologische wijngaardslakken met knoflook, bieslook & peterselieboter | 12,50 |
harira met tempeh & bosui vegan | 8,75 |
krachtige kreeftenbisque & Hollandse kokkeltjes |
9,75 |
aspergesoep & nootmuskaat | 7,50 |
KLASSIEKERS | |
Limburgse asperges met gepocheerd ei, krieltjes & Hollandaise naar keuze met Sockeye zalm, lamsham of zeeaster | 27,50 / 22,50 |
steak tartare & gepocheerd scharreleitje klassiek (rauw) geserveerd rundvlees van de Belgische Blonde d’Aquitaine Klein/Groot |
13,25 22,00 |
bouillabaisse & toast, rouille en Gruyère schelpdieren – verse vis van wisselende bijvangst – tomaat – saffraan – Pastis |
28,50 |
plantaardige biefstuk & jus de vegetable vegan paddenstoel – schorseneer – Roseval – rozemarijn | 27,50 |
tournedos Bordelaise mergpijpje gevuld met draadjesvlees & mie de pain – andijvie – uienquiche – pastinaak – rucola-aardappelpuree |
32,50 |
hele zeetong à la Meunière getourneerde aardappel – bospeen – peulen – koolrabi – amandel – peterselie – citroen–boterjus duurzame kweek 500/600 gram |
42,50 |
BIJGERECHTEN | |
luie wijven frieten & mayonaise | 5,75 |
salade van rucola, Romaanse sla, appel, venkel , sinaasappel, pitten, tabouleh, rode ui & honing-yoghurtdressing |
6,00 |
brood met zeewierboter |
5,00 |
DESSERT | |
lemon cheesecake & karnemelk-roomijs Italiaans schuim – frambozen chutney |
9,50 |
cappuccino-mascarpone, roomijs van Nederlandse vanille & Espresso Martini lange vingers – pure chocolade – amandel crunch |
9,50 |
huisgemaakte stroopwafel & mousse en sorbet van Champagne gezouten karamel – vanille hangop |
9,50 |
Sgroppino of Espresso Martini |
9,75 /11,00 |
Kaas! Keuze uit selectie bijzondere kazen, per stuk of compleet. Met notenbrood & Twisted jams | v.a 4,00 |