Diner

WITTEVROUWEN (KEUZE) MENU
keuze uit vis, vlees of vegetarisch
VOORGERECHT
tataki van Yellowtail Kingfish (NL) &  Sockeye zalm tartaar
sushirijst – blini & room – steurparels – Bull’s Blood – zeewier – wasabi-citroendressing
of
bombe van dry aged beef & kwartelei
knolselderij – bleekselderij – appel – zoetzure pickles – overjarige boerenkaas van De Wit – sesamdressing – cress
of
Kumato tomatensalade, jonge spinazie  & meikaas
asperge – granaatappelpit – brioche – basilicumijs – pestodressing
HOOFDGERECHT
zeeduivelstaart met mierikswortel & verjus
Pommes Dauphines – prei-courgette quiche – peen – peulen
of
lamsfilet, lamsragout  & lam’s rendang
zeeaster – koolrabi – artisjok – lotuswortel – dadelcouscous -tijm
of
okonomiyaki met King Boleet & jackfruit curry
boksoi – riz pilaf – masala – soja – gember
NAGERECHT
lemoncurd bar & aardbeien
amandel tuille – limoncello sorbet
of
3 kazen
notenbrood – Utrechtse ‘no waste’ chutney van Twisted Jams
3 gangenmenu
los voorgerecht
los hoofdgerecht
los nagerecht
 47,00
16,50
27,50
9,50
APPETIZERS
bitterballen met aardappelslaatje & truffelmayonaise vegan
de beste plantbase bitterbal van Cas & Kas uit Rotterdam – Zeeuwse aardappel
8,75
visplank Royale
gerookte mosselen – makreelfilet – Noordzee viskrokantjes & remoulade – huisgerookte wilde Sockeye zalm – rolmops – citroen – crostini
22,75
charcuterie
dry aged beef – ossenworst – gevogelte rillette – fuet – lamsham- venkelsalami – cornichon – brood & reuzel
22,75
Zeeuwse oesters & frambozenazijn met sjalot 6 of 12 stuks 19,75
37,50
Slow Escargots, half dozijn segrijnslakken uit de Bommelerwaard met knoflook, bieslook & peterselieboter                    12,50
waterkerssoep & pittige empanadillas  vegan 8,50
 
KLASSIEKERS
 
plantaardige biefstuk & jus de vegetable vegan

Utrechtse oesterzwammen – bietjes – bimi – röstitaart

27,50
steak tartare & gepocheerd scharreleitje
klassiek (rauw) geserveerd rundvlees van de Belgische Blonde d’Aquitaine
Klein/Groot
12,50
19,75
bouillabaisse & toast, rouille en Gruyère
schelpdieren – verse vis van wisselende bijvangst – tomaat – saffraan – Pastis
28,50
Tournedos Richelieu
verse morilles – champignons – gevulde tomaat – Pommes Fondantes – gegrilde asperge
29,75
halve of hele kreeft Thermidor & frieten

Canadese kreeft van ca 500/600 gram (halve 250/300) – Bechamel – Gruyère – knoflook – ui – bleekselderij – trostomaat – koolrabi – riz pilaf

27,50 / 47, 50
BIJGERECHTEN
luie wijven frieten & mayonaise 5,75
frisse salade met komkommer, watermeloen, feta, munt & kruidenolie
5,50
brood met biologische olijfolie & Fleur de Sel 5,00
 
DESSERT
kersenclafoutis & sabayonroomijs
amarenesaus – amandel – kersenmousse
9,50
lemoncurd bar & aardbeien
tuille – limoncello sorbet
9,50
pecan-walnoot brownie met ananas, karamel & pistacheijs
9,50
Sgroppino of Espresso Martini
9,75 /11,00
Kaas! Keuze uit selectie bijzondere kazen, per stuk of compleet. Met notenbrood & Twisted jams  v.a 4,00